Jorgs Tuinmeubelen

Published Dec 22, 22
6 min read

Henk Smit Tuinmeubelen

Om zolang mogelijk van je teak tuinmeubelen gebruik te kunnen maken is het wel aan te raden deze te behandelen om hardnekkige vlekken of aanslag te voorkomen. lounche tuinmeubelen. Als het hout al is behandeld wil dat zeggen dat er een behandeling op is uitgevoerd, zoals het aanbrengen van een greywash (een soort grijze beits op het hout), waardoor het teak er ouder uitziet.

Als je niet weet of jouw teak tuinmeubelen zijn behandeld met een greywash, dan kun je dit wel zien als je goed naar het hout kijkt. De greywash zorgt voor een grijze waas op het hout. Het hout is niet egaal grijs, maar vertoont grijze gedeelten - lounche tuinmeubelen. Deze greywash zal na verloop van tijd onder invloed van de elementen verdwijnen waardoor weer tijdelijk de natuurlijke kleur van het teak naar boven komt.

Deze natuurlijke grijze kleur is meer egaal over het hele hout dan bij een greywash. Een andere behandeling kan zijn het aanbrengen van een teakolie om de natuurlijke kleur van het hout te behouden. Als het hout onbewerkt is, heeft het een natuurlijke kleur, maar zal het na verloop van tijd grijs verkleuren (lounche tuinmeubelen).

Je zult dan moeten wachten tot de greywash is verweerd en verdwenen voordat je een olie of behandeling van het hout uitvoert. Je kunt behandelde teak uiteraard wel schoonmaken. geïsoleerd kattenhuis voor buiten. Onbehandelde teak kan na verloop van tijd buiten een groene aanslag ontwikkelen onder invloed van de weersomstandigheden. Deze aanslag is echter eenvoudig te verwijderen met een combinatie van groene zeep en soda.Je kunt voor het aanbrengen een speciale spons voor teakhout of een lichtvochtige doek gebruiken. Hiermee voorkom je beschadiging van het hout en kun je de zeep toch goed in het hout wrijven om de vlekken of groene aanslag weg te nemen. Het schoonmaken en behandelen van teak tuinmeubilair gaan vaak samen. lounche tuinmeubelen.

Tendence Tuinmeubelen

Vervolgens voeg je hier eveneens 6 eetlepels soda aan toe en mengt dit goed door elkaar. Soda is eveneens een milieuvriendelijk product mits je er een afgepaste beperkte hoeveelheid van gebruikt. Soda wordt vaak gebruikt als huishoudelijk reinigingsmiddel en om vlekken uit kleding of wasgoed te verwijderen. Door gebruik te maken van een zachte of harde borstel en het mengsel in de lengterichting van de houtnerf in te borstelen wordt dit het beste door het hout opgenomen en voorkom je beschadiging van het hout.

Voor je begint met het schoonmaken van je teak tuinmeubelen dien je deze eerst goed nat te maken. Je kunt dit het makkelijkste met de tuinslang doen, zodat je ook de stoelpoten en onderkanten van de zittingen goed kunt bereiken. Gebruik nooit een hogedrukreiniger hiervoor, aangezien deze het hout snel kan beschadigen.

Je kunt een zachte of harde borstel gebruiken of een vochtige doek om het sop over het hout te strijken. lounche tuinmeubelen. Let hierbij op de richting van de houtnerf. Door altijd schoon te maken in de lengterichting van de nerf voorkom je dat het hout beschadigd, zeker als je een harde borstel gebruikt bij het schoonmaken.

Nadat alle teak tuinmeubelen goed schoon zijn en je alle gedeelten hebt gehad, spoel je de meubelen opnieuw grondig af met schoon water. Hiermee spoel je alle restanten van de zeep weg. De werkzame delen van de groene zeep zullen in het hout trekken en behalve voor reiniging ook voor bescherming van het hout zorgen.Dit zal geen nadelige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je gras. Als je van plan bent om ook nog een teakolie aan te brengen zal je je teak tuinmeubelen eerst goed moeten laten drogen (lounche tuinmeubelen). bloembak hout. Het hout dient daarvoor door en door droog te zijn, dus het is te adviseren het tenminste 48 uur goed aan de lucht te laten drogen (zonder tussentijdse neerslag).

Exterioo Tuinmeubelen Eindhoven

Voor hardnekkige vlekken kun je het hout eerst licht opschuren voordat je het schoonmaakt met groene zeep en soda. Ook dit dien je altijd in de lengterichting van het hout te doen - vuren hout. Hiermee zal je vrijwel alle vlekken eenvoudig kunnen verwijderen - lounche tuinmeubelen. Het schoonmaken van teak tuinmeubelen is relatief eenvoudig met de hierboven genoemde stappen.

Dit is normaal en tast het hout niet direct aan. Met name als de meubels de hele herfst en winter buiten staan is dit moeilijk tegen te gaan. Doorgaans is een of twee keer per jaar reinigen voldoende om ze in goede staat te houden. Ook als er geen aanslag te zien is dien je ze alsnog te reinigen.In steeds meer tuinmeubelzaken zie je tegenwoordig speciale afdekhoezen voor tuinmeubilair. Met name voor loungesets zijn deze erg praktisch en zijn ze verkrijgbaar in vrijwel alle afmetingen, zodat je je loungeset tijdens de winter gewoon buiten kunt laten staan en veilig kunt afdekken (lounche tuinmeubelen). Voor teak tuinmeubelen is het echter beter om ze niet af te dekken als ze tijdens de winter niet binnen opgeborgen kunnen worden.

Een beschermhoes kan namelijk voor lelijke plekken en kringen op het hout zorgen, dus kun je ze beter zonder hoes laten staan. Het hout is goed bestand tegen vocht, dus kan prima een bui hebben. Het enige gevaar daarbij is in feite uitdroging van het hout, waardoor het gaat krimpen en er scheurtjes kunnen ontstaan - lounche tuinmeubelen.

Bij hete periodes kun je teak tuinmeubelen eventueel af en toe natspuiten met de tuinslang om het uitdrogen ervan te voorkomen. Zoals eerder vermeld heeft teak van nature een hoog oliegehalte, waarmee het hout goed is beschermd tegen vocht en zuurstof en het uitstekend langdurig aan de buitenlucht kan worden blootgesteld. lounche tuinmeubelen.

Beitsen Tuinmeubelen

De vezels gaan immers zoals gezegd rechtop staan wanneer het hout nat wordt, zodat het stroef wordt. In principe is een speciale behandeling van het hout dan ook niet noodzakelijk en als je de eerder genoemde behandeling met groene zeep en soda toepast om het hout te reinigen, dan bescherm en voed je daarmee het hout ook meteen - lounche tuinmeubelen.

Hierdoor zal het hout zijn natuurlijke bruine kleur langer vasthouden en wordt de vergrijzing ervan tegengegaan. Als je juist graag die zilvergrijze tint wilt hebben voor een meer robuuste en doorleefde uitstraling van je teak tuinset, dan kun je dus beter geen teakolie gebruiken en de natuur gewoon zijn gang laten gaan.

Daarmee is het verkrijgen van hoogwaardige teak ook een stuk lastiger. Je zult tegenwoordig daarom steeds meer van de goedkopere varianten van teak op de markt zien, die afkomstig zijn van plantages. De kwaliteit van dit teakhout is vaak een stuk minder omdat het om jonger hout gaat. Het is dan ook aan te raden dit soort teak goed af te schermen en te behandelen met teakolie.

Teak zal, zodra het buiten komt te staan, vergrijzen. Dit proces start direct onder de invloed van zon en regen. Vind je het niet erg, maar juist mooi dat je teakhouten tuinmeubelen gaan vergrijzen? Dan adviseren wij om je meubelen direct na aankoop zonder olie behandeling buiten te zetten. Het teak kan hier prima tegen! Aan het eind van het eerste seizoen zullen de tuinmeubelen al een stuk grijzer zijn geworden.

Navigation

Home

Latest Posts

Wow Meubelen

Published Jan 19, 23
6 min read

Definitie Tuinmeubilair

Published Jan 05, 23
6 min read

Lounge Tuinstoelen

Published Jan 05, 23
10 min read